• Kerro mieleenpainuva muistosi
    Kurikasta, Jurvasta tai Jalasjärveltä.

  • Tarkistamme viestisi ennen julkaisua.

Frans-paapan luona aatto oli jännittävä… Pihasaunassa mulle oli Lux-saippuaa, kun muut joutui pesemään saunasaippualla (olin ensimmäinen lapsenlapsi)… Saunan jälkeen iltahämärässä paappa kantoi minut tuvan lämpöön viltin sisällä… Sitten puettiin juhlavaatteet, syötiin ja odotettiin pukkia…

 

Ne muutamat joulut jotka muistan, olivat niin ihania… Paappa antoi syödä kuusesta karkit jo aiemmin <3. Paappani kuoli ennen kouluunmenoani. Se on kova paikka vielä nytkin kun olen jo 58 v itse… Paappa oli niin tärkeä ihminen <3

 

Mervi

Isäni vietti viimeisen joulun kanssamme -90 ❤️

 

Tiina

Aattoaamuna isälläni oli tapana kysyä, että lähdetäänkö huvipuistoon. Se tarkoitti kuusen hakua Huvipuisto-nimisestä metsästä Jalasjärven Koskuella. Tänäkin jouluna lapseni lähtevät vaarin kanssa huvipuistoon ja palaavat sieltä joulukuusen kera.

 

Anne

Muistan, kuinka ennen vanhaan joulupäivänä matkasimme Jurvaan miehen sukulaisiin vierailulle. Iso suku oli koolla ja tunnelma oli lämmin. Lopuksi vielä vierailimme hautausmaalla sytyttämässä kynttilät. Silloin ennen jouluna oli aina paljon lunta ja maisema näytti niin kauniilta.

 

-Jatta

Mieleeni tuli muisto yhdestä elämäni lämminhenkisimmistä jouluista, jota vietimme Jurvassa yhdessä sukulaisten kanssa.

 

Yksi hauskimmista hetkistä oli, kun pukilla oli mennyt pakettikortit sekaisin ja minun paketistani löytyi miesten pitkät kalsarit. Kenelle sitten minun pakettini oli mennyt, ei ikinä selvinnyt. Kalsareille kyllä löytyi useitakin ottajia, mutta lahjoitin ne lopulta 92 vuotiaalle paapallemme, koska mielestäni hän oli ollut vuoden aikana pojista kiltein.

 

-Liinu

Vuosi 1978 ❤ Muutimme omaan uuteen kotiin lokakuun lopulla, kuukauden ikäinen poikavauva, minä ja puolisoni. Joulua laitettiin ja nautittiin oman kodin rauhasta jo ennen joulua🕯🎄.

Äitini vietti viimeisen joulunsa kanssamme. Vuosi oli 2005.

Sari

Lapsuuden jouluista kotona Kurikassa muistan yhteistä aikaa, kun isovanhemmat Kauhavalta ja Teuvalta olivat meillä. Kilvan me lapset lauloimme pukille, joka toi säkillisen lahjoja olohuoneeseemme Mäkitielle. Sanoin pukille: “Me ollaan niin kilttejä kuin vain ollaan.” Lahjoja saimmekin.

 

Irma Kivimäki-Turja

Mummolakäynnit ja samalla serkkujen tapaaminen.
 

TA

Mietaalla tansseissa muinoin kavereitten kanssa, kivaa oli!!
 

PA