Täällä yritetään tosissaan ja tehdään töitä yhdessä.

7000

Työpaikkaa

2000

Yritystä

1.

PARHAAT

MAATALOUDEN TULOT SUOMESSA
4.

Suurin

MAIDONTUOTTAJA SUOMESSA
795

Maatilaa

Kurikka on yrittäjäkaupunki, joka sijaitsee yritystoiminnan kannalta keskeisellä paikalla useiden valtateiden varrella ja suurien kaupunkien läheisyydessä. Kurikan keskustasta ajaa Seinäjoelle puolessa tunnissa. Tampereelle hyvä tieyhteys vie parissa tunnissa. Vaasaan matkaa on noin tunnin verran.

 

Yrittämisen ja yhdessä tekemisen perinteet elävät Kurikassa vahvana. Päätoimialoja ovat metalli- ja huonekaluteollisuus sekä maatalous. Yli kaksituhatta yritystä osoittaa, että Kurikka on oivallista yrittäjän maaperää.

 

Kaupunki tarjoaa verkostojensa ja yhteistyökumppaneidensa kanssa kattavat yrityspalvelut aloittaville, toimiville, kasvaville ja kansainvälistyville yrityksille. Yrityspalvelupiste Formun kautta saa neuvoja muun muassa yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, rahoitukseen ja omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa. Kaupungilla on myös kattavat tiedot vapaista toimitiloista ja teollisuustonteista.

Ideoita, neuvontaa ja rahoitusta yrittämiseen

Yrityspalvelupiste Formu palvelee yrittäjiä ja kuntalaisia Kurikan ydinkeskustassa. Formu on elinkeinotoiminnan osaamiskeskittymä, jossa yrittäjä tai yrittäjäksi aikova saa käytännön neuvot mihin mennä ja miten toimia yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. 

 

Saman katon alta löytyvät niin kaupungin elinkeinotoimen, SeAmk maakuntakorkeakoulun, Leader-toiminnan kuin Uusyrityskeskuksenkin palvelut. Formun tiloissa järjestetään myös tapahtumia alueen yrittäjille.