Monipuolisten opiskelumahdollisuuksien Kurikka

Kurikassa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet. Meillä on kolme lukiota Kurikassa, Jalasjärvellä ja Jurvassa. Lisäksi koulutuskeskus Sedu mahdollistaa valmistumisen kymmeneen eri ammattiin. Vapaa-ajalla erilaisia harrastusmahdollisuuksi tarjoavat Kurikan kansalaisopisto ja Kurikan musiikkiopisto.

Kurikan lukio

Kurikan lukio

Kurikan lukio sijaitsee modernilla ja opiskelijalähtöisellä Kurikan Kampuksella, jossa sijaitsee lukion lisäksi myös Sedu Kurikan ammatillinen oppilaitos. Ammatillisen oppilaitoksen läheisyys helpottaa mm. kaksoistutkintojen suorittamista. Lukiossa opiskelee 150 ja Sedulla 650 opiskelijaa.

Lukiolla on upea yhteishenki ja paljon tapahtumia, jotka tukevat hyvinvointia, opiskelua ja jatko-opintosuunnittelua. Opiskelu Kurikan lukiossa antaa suuren koulun mahdollisuudet ja tarjoaa pienen koulun yksilöllisyyden.

Jalasjärven lukio 02

Jalasjärven lukio

Jalasjärven lukio sijaitsee valtatie 3:n välittömässä läheisyydessä hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lukio on osa Jalasjärven koulukeskusta, jossa toimii myös peruskoulu.

Jalasjärven lukio tarjoaa pienen koulun yksilöllisyyttä, jossa kaikki tuntevat toisensa. Lukio on luokaton lukio, josta voi valmistua joustavasti 2–4 vuodessa. Jalasjärven lukiossa on monipuoliset tilat, joista opintoaula toimii mm. verkko-opiskelutilana ja kirjastona.

Jurvan lukio

Jurvan lukio

Jurvan lukio sijaitsee keskustan läheisyydessä Jurvan yhtenäiskoulun kanssa samassa pihapiirissä maaseudun idyllissä. Jurvan lukion pienet ryhmäkoot tekevät opiskelusta yksilöllisempää. Lukion ympäristö tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja monipuoliset luontoreitit.

Kurikan-kampus-arkkitehtuuri

Sedu, Kurikka

Kurikan kampus tarjoaa opiskelijoille mahtavan ympäristön ja hulppeat opiskelutilat. Pääovista aukeava aula on kampuksen sydän, jossa ihmiset kohtaavat. Kurikan kampuksella painottuu vahvasti rakentaminen, turvallisuusala, sekä ict-, media- ja viestintäalat.

Taitoa, tapahtumia ja hyppy tulevaisuuteen.

Kurikan kansalaisopisto - kuvituskuva

Kurikan kansalaisopisto

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisen kattauksen erilaisia kursseja ja opintokokonaisuuksia kaikenikäisille.

Kurikan musiikkiopisto

Kurikan musiikkiopisto

Musiikkiopisto järjestää taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikin opetusta toiminta-alueellaan, joka kattaa Alajärven ja Kurikan kaupungit sekä Soinin kunnan. Opetuksen tulee kehittää valmiuksia luovaan ja monipuoliseen musiikin harrastamiseen ja esittämiseen sekä alan ammatti-opintoihin. Opetus tapahtuu johtokunnan hyväksymän opetussuunnitelman ja vuosittain laadittavan toimintasuunnitelman mukaan.

ASUMINEN

Kurikan Kampuksen  välittömään läheisyyteen on valmistunut opiskelija-asuntola  (Huovintie 1). Kolmikerroksisessa asuntolarakennuksessa on 30 kahden hengen huonetta ja 8 yhden hengen tuetun asumisen huonetta. Monipuoliset harrastetilat lisäävät asumisen mukavuutta.

Muita asumisvaihtoehtoja Jalasjärvellä ja Jurvassa ja Kurikassa voit tiedustella Kärrykartanolta.