Toukokuu, Varipiirto

Anne yrittää rakennushommissa

VÄRIPIIRTO OY | TOUKOKUU 2017

Anne yrittää rakennushommissa

Kurikan kaupungin yritysasiamies hyppää vuoden 2017 aikana konkreettisesti yrittäjän saappaisiin. Anne yrittää –tempauksen ideana on, että yritysasiamies tekee yrittäjän kanssa yhdessä töitä päivän ajan ja oppimista tapahtuu puolin ja toisin.

 

Viides Anne yrittää –päivä alkaa Fiinankadulla aamuseitsemältä. Luvassa on työpäivä kahdessa eri kohteessa Seinäjoella. Vinnin Mika, Ojaniemen Ilpo ja Haapojan Kirsi –tuttavallisemmin Kipa odottavat minua varastolla. Saan työhanskat käteen ja alamme kasaamaan päivän työkoneita ja tasoitesäkkejä kuorma-auton kyytiin. Mika toteaa olevansa heidän työporukasta ainoa, jolla on C-kortti. Kas, huomaan heti olevani tarpeellinen! Mika kyllä ystävällisesti tarjoaa kuskin paikkaa, mutta hyppään apukuskin puolelle.

 

Aamupäivän kohde on omakotitalo, jonne teemme lämpölattiatasoitteen. Mika komentaa minut Kirsin avuksi sisälle ja miehet jäävät laittamaan työkoneet valmiiksi. Juuri kun pääsemme työn touhuun, tulee Eparin toimittaja Outi Rantala käymään. Juttelun ja kuvaamisen päätyttyä huomaan, että työthän on jo miltei tehty! Ei kovin tehokasta minun puoleltani, mutta taisivat muut saavuttaa lopputuloksen nopeammin. Pääsen kuitenkin tekemään vielä hevostelut, jonka tarkoituksena on tasoittaa pinta ja poistaa mahdolliset ilmakuplat.

 

Matka jatkuu Ylistaroon. Mika kertoo matkalla oman yrittäjätarinansa, josta tiedänkin jo osaa. Mika oli ensimmäisiä asiakkaitani, kun aloitin yritysasiamiehenä ja Mika oli juuri tehnyt yrityskaupat Jorma ja Anja Piirron kanssa. Heidän ensikohtaaminen oli tapahtunut vuonna 2011 Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinoilla Kurikassa. Mikan esittelypuhe oli jäänyt Anjalle mieleen ja siitä tutustuminen ja neuvottelut kohti vuonna 2013 toteutuneita kauppoja saivat alkunsa.

 

Mika on siitä alkaen jatkanut yritystä, jonka palveluihin kuuluvat erilaiset lattiapinnoitteet ja –tasoitteet sekä maalausurakat. Lisäksi Fiinankadun myymälä palvelee kodinsisustus- ja pintaremontoijia. Väripiirto on Weberin valtuuttama lattiaurakoitsija, joka on iso valttikortti niin rakennusliikkeiden kuin yksityisasiakkaidenkin silmissä. Työmaat ulottuvat 100 kilometrin säteellä Kurikasta, ympäri maakuntaa ja kalenteri on kiitettävän kiireinen 10 työntekijälle.

 

Mikasta on vaikea olla pitämättä, sillä hänestä huokuu luontainen positiivisuus, joka ei ole millään tavalla päälle liimattua. Jo aamupäivällä kiinnitin huomiota, ettei Mika valittanut mistään tai sanonut poikkipuolista sanaa. Ei edes silloin, kun pieniin ärräpäihin olisi voinut olla aihetta. Iltapäivällä mainitse asiasta Mikalle, johon hän toteaa naureskellen, ettei harmittelu mitään auta. Päätän muistaa tuon seuraavalla kerralla, kun nutturani aikoo tutista.

 

Ylistarossa työmaana on Västinkartanon lattia, johon teemme hienotasoituksen betonin päälle. Pääsen levittämään primeria, toimimaan hupulaisena ja lopulta myös viimeistelemään pintaa rissatelalla. Ilpolla ja Kirsilla on selvät sävelet ja rutiinit töiden suhteen, ja koko porukasta huokuu tehokas yhteishenki. Kirsi kertoo, että hän on ollut Mikalla töissä jo pitkään. Ainoastaan äitiysloma on pitänyt Kirsin pidemmän aikaa poissa työmailta.
– Kyllä mä silloinkin välillä töissä kävin. Pienikin poissaolo harmittaa, kun ei tiedä yhtään mistä kivasta jää sitten paitsi!

 

Työt sujuvat mutkattomasti ja kahden jälkeen olemme valmiita siirtymään lounaan kautta kotimatkalle. Autossa vielä kyselen Mikan ajatuksia päivästä.
– Et sä oo meitä paljoa eres häirinny, ku ny jo mennähän kotia!

 

Hymyssä suin toivotan hyvää kesän odotusta. Autossa totean hiljaa mielessäni, että hitsi vieköön tämä tempaus on parasta mitä olen koskaan keksinyt!

 

Kevätkauden Anne yrittää -hakuun ilmoittautui 35 yritystä, joista arvottiin tammi-kesäkuun työpaikat. Nyt haussa on loppuvuoden työkeikat heinä-joulukuulle! Yrittäjillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan 21. toukokuuta saakka osoitteessa http://bit.ly/2qv4Vyj Valinnat suoritetaan toimialakohtaisella arvonnalla toukokuun loppuun mennessä.