Anne yrittää nuohoojana

NUOHOUS JA ILMASTOINTI TOHTORIT OY | SYYSKUU 2017

Anne yrittää nuohoojana

Kurikan kaupungin yritysasiamies hyppää vuoden 2017 aikana konkreettisesti yrittäjän saappaisiin. Anne yrittää –tempauksen ideana on, että yritysasiamies tekee yrittäjän kanssa yhdessä töitä päivän ajan ja oppimista tapahtuu puolin ja toisin. Anne yrittää -hakuun ilmoittautui 56 yritystä, joista arvottiin vuoden jokaiselle kuukaudelle työpaikka päiväksi.

 

Valmistaudun ennen syyskuiselle Anne yrittää päivälle lähtöä kurkkaamalla Nuohous ja Ilmastointi Tohtoreiden kotisivut. Sivuilta löytyy Tohtorit –osio, jossa yhteyshenkilöni Tomi Luomaluhdan kohdalla lukee muun muassa: ”Kuvittelee olevansa kovaki urheelija sekä samaha aikaha some-gurun ja myyntimies Mynttisen yhyristelmä. Läpääsi nuahoojan ammattitutkinnon historian lyhimmällä tyäkokemuksella.” Totean, että esittelyjen perusteella edessä on rento ja huumoripitoinen työpäivä!

 

Sovimme tapaamisen Jurvaan omistaja Jani Kriikkulan luo. Jesse Myllymäki, toinen yrityksen omistajayrittäjistä ei pääse paikalle, sillä hän on koko päivän toisaalla säätämässä haastavaa rakennuskokonaisuutta. Tapaan Tomin ja Janin lisäksi aamupäivän työparini, Keijo Pihlajamäen ja suuntaamme saman tien nuohouksille. Ensimmäinen nuohous tehdään 93-vuotiaan sotaveteraanin, Veikko Nostajan luona. Yrityksellä on Suomi 100 –hengen mukaisesti kampanja, jossa nuohous on juhlavuoden aikana veloitukseton kaikille sotaveteraaneille ja lotille Jurvan, Teuvan ja Kauhajoen alueella. ”Minä annan tälle firmalle isoot kiitokset, kun se näin meitä veteraaneja auttaa”, toteaa Veikko heti alkuunsa. Seuraan ihaillen Tomin ja Keijon läsnäoloa. Asiakas on tyytyväinen työnlaatuun, sekä varmasti siihen, ettei meillä ole kiire minnekään. Kuulemme tarinoita sota-ajoista, jonka jälkeen jatkamme Sarvijoelle.

 

Matkalla Keijo kertoo, että seuraavassa kohteessa pääsen kipuamaan katolle. Veli-Matti ja Anita Tikkala odottavat meitä kahvipannu kuumana. Kiipeämme Keijon kanssa katolle, jossa työsuorituksen jälkeen otamme perinteiset kattoselfiet. Keijo ehkä huomaa minun olevan kylmissään, kun hän lupaa, että seuraavassa kohteessa Sarvijoen entisellä koululla hiki tulee varmasti pintaan. Keijo tekee huolellisesti ja siististi kolmen tulipesän nuohoukset, eikä entisaikojen nokinaamaisesta nuohoojasta ole tietoakaan. Lähdön hetkellä Tikkalassakin asiakaspalaute on erityisen positiivista, joka lyhyellä sivusta seuraamisella on helppo allekirjoittaa.

 

Koulun katto kohoaa niin korkealle, että Keijo ei huoli minua mukaansa. Eniten aikaa vie kuitenkin maanpäällinen työ, johon pääsen osallistumaan. Nuohoamme keskuslämmityskattilan, jossa vierähtääkin aikaa. Keijo on sanojensa mittainen mies! Työ todella on hikistä, mutta mielenkiintoista. Näen työni tulokset ja saan tehdä töitä Keijon opeissa. Nuohouksen jälkeen Tomi kertoo, että siirryn hänen kanssaan kohti Vaasaa ja ilmastointihommia. Aamupäivä meni Keijon kanssa niin rattoisasti, että olisin mieluusti jäänyt hänen matkaansa koko päiväksi. Enkä vähiten sen vuoksi, että nuohoojan näkeminen ensimmäiseksi aamulla tietää kuulemma hyvää onnea.

 

Matka Vaasaan on hyvä hetki käydä läpi Tomin kanssa itse yrityksen tarinaa, tänä vuonna 10 vuotta täyttävää Nuohous ja Ilmastointi Tohtorit Oy:ta. Yrityksen toimialueena on Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa, mutta viime aikoina työreissut ovat vieneet tohtoreita yhteistyökumppaneiden kautta muun muassa Ahvenanmaalle, Virroille ja Ruovedelle. Tohtoreilla on kolme palvelulinjaa: perinteiset savuhormien nuohoukset ja siihen liittyvät tulisija- ja hormikorjaukset sekä sisäilmapalvelut aina kartoituksesta urakointiin. Nuohouksen puolella työskentelee kolme tohtoria ja ilmastoinnin parissa 15. Lisäksi toimistolle ja myyntiin on omat vastuuhenkilönsä.

 

Yrityksen kasvu on ollut huikeaa. Vuonna 2016 liikevaihto oli 686 000 € ja työntekijöitä oli yhdeksän. Tänä vuonna liikevaihto tulee olemaan noin 1,1, miljoonaa ja jo tässä vaiheessa vuotta työntekijöitä on 20. Yrityksellä on selkeät tavoitteet: viiden vuoden päästä henkilökuntamäärä on tuplattu ja liikevaihto nelinkertaistettu. Kasvun myötä myös referenssit ovat vakuuttavia: yritys on Suomessa viides, joka saa säätää erittäin haastavia lääkevalmistustiloja. Esimerkkinä tästä on tänä vuonna valmistunut Vaasan keskussairaalan lääkevalmistusrakennus. Puheet kasvusta ovat tietysti musiikkia korvilleni ja kerronkin kaikista mahdollisuuksista sen tukemiseksi. Onneksi kaupungilla on tarjota kattava verkosto yritysten eri tarpeisiin, olipa kyseessä sitten suuret kasvusuunnitelmat tai arkisemmatkin asiat.

 

Vaasan kohteessa meitä odottavat Jaakko Ylihaavisto, Antti Litmanen ja Pauli Finnilä. Tehtävänä on taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmän 10-vuotishuolto. Jokaisessa asunnossa puhdistetaan ilmanvaihtokanavat, koneet ja päätelaitteet sekä vaihdetaan poisto- ja tuloilmapuhaltimen laakerit. Lisäksi taloyhtiön ilmamäärät säädetään ja optimoidaan. Useimmilla tohtoreiden kilpailijoilla laakereiden vaihtopalvelua ei ole saatavilla, vaan puhaltimet vaihdetaan uusiin. Tämä ekologisempi palvelu tekee loppuhinnasta asiakkaalle edullisemman, joka luonnollisesti toimii hyvänä kilpailuvalttina tohtoreille.

 

– Sisäilmapalveluissa mennään aina energiatehokkuus ja sisäilmanlaadun parantaminen edellä. Viimeinen silaus saadaan kattavalla kohderaportilla, josta olemme asiakkailtamme saaneet erityisen paljon kiitosta, Tomi kertoo.

 

Aika ilmastointitohtoreidenkin kanssa menee siivillä ja lähdemme Tomin kanssa kotimatkalle. Autossa ei ole minuuttiakaan hiljaista, kun parannamme maailmaa. Päivä on jälleen kerran ollut kuukauden kohokohta ja luovutan diplomin tohtoreille hymyssä suin. Kiitoksena päivästä saan pitää yrityksen logolla varustetut työvaatteet, joten älkää ihmetelkö jos jatkossa liikenteessä näkyy yksi valetohtori 😉

 

Psssst… Kurkkaa Yrityspalvelupiste Formun maksuttomiin tilaisuuksiin ja muihin palveluihin >>